Malzemeler :
- 1 paket margarin (oda ısısında yumuşamış)
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 6 çorba kaşığı pudra şekeri
- 4 çorba kaşığı buğday nişastası
- Aldığı kadar un (3.5-4 su bardağı)
- 1 çay bardağı pudra şekeri (üzerine)
- 1 paket margarin (oda ısısında yumuşamış)
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 6 çorba kaşığı pudra şekeri
- 4 çorba kaşığı buğday nişastası
- Aldığı kadar un (3.5-4 su bardağı)
- 1 çay bardağı pudra şekeri (üzerine)
.
Yapılışı :
1- Hamur yoğurma kabına margarin, sıvı yağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Nişasta ve ele yapışmayacak şekilde unu ekleyerek yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın ve üzerlerine hafifçe bastırıp tepsiye dizin. (Tepsi yağlanmayacak.) Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından çıkarınca üzerine pudra şekeri eleyin. Afiyet bal şeker olsun
1- Hamur yoğurma kabına margarin, sıvı yağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Nişasta ve ele yapışmayacak şekilde unu ekleyerek yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın ve üzerlerine hafifçe bastırıp tepsiye dizin. (Tepsi yağlanmayacak.) Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından çıkarınca üzerine pudra şekeri eleyin. Afiyet bal şeker olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder