Malzemeler:
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı maya
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5.5 su bardağı un
Hamurun üzeri için:
- 2-3 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
- Hamuru için, tüm malzemeleri ekleyip, hamuru kontrollü ekleyerek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğurup, üzerine streç filmle kapladıktan sonra sofra bezi örterek 30dk. Mayalanmaya bırakın.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparıp unlanmış tezgahta merdaneyle açın.
- Üzeri için, tüm malzemeleri rondodan geçirip, açtığınız hamurun tüm yüzeyine sürün.
- Sosun üzerine rendelenmiş kaşar serpiştirip, sucuk, sosis, doğranmış biber, domates, çekirdeği çıkarılmış zeytin, mısır,v soğan, mantar koyarak, en üste rendelenmiş kaşar serpiştirip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
- Pizzayı fırından almadan önce üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpip, 2-3 dakika daha pişirip pizzayı sıcak sıcak servis yapın.