16 Ağustos 2020 Pazar

Fincan tatlısı


Uzun süredir yapmak istediğim fincan tatlısını nihayet bugün yapabildim. Bir taraftan akşam yemeği hazırlıkları, bir taraftan biten çamaşırların asılması, diğer taraftan tatlı yapımı derken, yine oturamadığım bir gün geçirdim bugün.

Fincan tatlısına gelecek olursak, yapılışı hem kolay, hem de fazla malzeme gerektirmeyen bir tarif. Tek dikkat edilmesi gereken püf noktalardan birisi de muhallebinin yapışmaması için, muhallebiyi fincanlara boşaltırken, fincanları bol suyla çalkalamak.

Fincan tatlısı

Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Hindistan cevizi

Yapılışı
Süt, şeker ve unu orta boy tencereye koyarak, el çırpıcısı ile sürekli karıştırarak orta hararetli ocakta muhallebi kıvamına gelip göz göz oluncaya kadar pişirin. Tereyağı ekleyip eriyene kadar pişirmeye devam edin. Vanilyalı ekleyip iyice karıştırarak ocağın altını kapatın.

Suyla çalkalanmış fincanlar muhallebileri koyup, oda ısısına gelince bir kaç saat buzdolabında soğutun. Fincanları ters çevirerek hindistan cevizi koyduğunuz tabağa alarak her tarafını hindistan cevizine bulayın. Hemen servise sunabilirsiniz. Üzerine tarçın da çok yakışır eminim.


  • *Bu ölçülerle 6 adet nescafe fincanı tatlı çıktı.