Ne yemek yapayım dediğimde -"Mantııı" ne tatlı yapayım dediğimde ise "-Haşhaşlı tatlııı" diye hemen bağırıyor bizim kız.
Hatta bazen "-Her defasında aynı şeyleri isteme artık " diye söylediğim olmuyor da değil yani.
Hem şerbetli, hem de krem şantili olmasına rağmen ağır olmayan tatlı sevenler, akşama ne tatlı yapsam diye düşünüyorsanız hadi kolları sıvayın.
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
 - 1 su bardağı şeker
 - 1 su bardağı süt
 - 1 su bardağı sıvı yağ
 - 1 su bardağı irmik
 - 1.5 su bardağı un
 - 1 çay bardağı haşhaş
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
 - 3 su bardağı su
 
Üzerine:
- 1 paket krem şanti+1 su bardağı süt
 
Yapılışı:
- Öncelikle şerbet için, su ve şekeri 5dk. kaynatıp soğumaya bırakın. Krem şantiyi bir bardak soğuk sütle çırpıp buzdolabına kaldırın)
 - Revani için, yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Süt ve sıvı yağı ilave edip çok az çırpın.
 - İrmik, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayi ekleyip çırpmaya devam edin. Haşhaşı ekleyip spatula ya da tahta kaşıkla karıştırın.
 - Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Fırından çıktıktan 3-4 dakika sonra revaninin üzerine soğumuş şerbeti kaşıkla yavaş yavaş dökerek, şerbetin çekmesini sağlayın. ( şerbeti birden dökmeyin, yoksa tatlı çok sert olur.)
 - Tatlı tamamen soğuyunca krem şantiyi tatlının üzerine spatula ile sürün.
 - Buzdolabında 5-6 saat soğuduktan sonra servis yapın.
 
