Malzemeler :
- 350gr kıyma
- 1 çorba kaşığı un
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- Karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
- 4 adet patlıcan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 1/2 çorba kaşığı salça
- 350gr kıyma
- 1 çorba kaşığı un
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- Karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
- 4 adet patlıcan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 1/2 çorba kaşığı salça
Yapılışı :
1- Patlıcanları alacalı soyup, iki parmak arayla dilimliyormuş gibi kopmadan dilimleyin. Tuzlu suda bir müddet dinlendirin. Köftesi için, kıyma, un, rendelenmiş soğan ve sarımsak, sıvı yağ, baharat ve tuzunu ekleyip karıştırın ve patlıcanların dilimli bölgesine cevizden küçük parçalar koparıp yassı şekilde koyun. Tepsiye dizip, biber ve domates dilimi yerleştirip, üzerine bi kapta
karıştırdığınız salça ve suyu patlıcanların üzerine gezdirin. Tepsinin üzerine folyo kapatıp, önceden ısıtılmış fırında pişirin. Ara ara salçalı sudan patlıcanların üzerine gezdirin. Fırından almadan 10 dk önce folyoyu çıkarıp pişirmeye devam edin. Afiyet bal şeker olsun.
1- Patlıcanları alacalı soyup, iki parmak arayla dilimliyormuş gibi kopmadan dilimleyin. Tuzlu suda bir müddet dinlendirin. Köftesi için, kıyma, un, rendelenmiş soğan ve sarımsak, sıvı yağ, baharat ve tuzunu ekleyip karıştırın ve patlıcanların dilimli bölgesine cevizden küçük parçalar koparıp yassı şekilde koyun. Tepsiye dizip, biber ve domates dilimi yerleştirip, üzerine bi kapta
karıştırdığınız salça ve suyu patlıcanların üzerine gezdirin. Tepsinin üzerine folyo kapatıp, önceden ısıtılmış fırında pişirin. Ara ara salçalı sudan patlıcanların üzerine gezdirin. Fırından almadan 10 dk önce folyoyu çıkarıp pişirmeye devam edin. Afiyet bal şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder