3 Ekim 2019 Perşembe

Açma (pamuk gibi)







Ispanaklı kolay börek



Malzemeler

- 4 su bardağı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- Aldığı kadar un

Yapılışı
Unun ortasını havuz gibi açın, sıvı yağ, tuz ve suyu koyup aldığı kadar unu eleyerek ele yapışmayan hamur yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 15-20 dakika dinlenmeye bırakın.

İç malzemesi için
Yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun, 1 tatlı kaşığı kadar salça ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber, kırmızı pul biber ekleyip ocağın altını kapatın, doğranmış ıspanakları ekleyip karıştırıp, soğumaya bırakın. Dilerseniz içine peynirde ilave edebilirsiniz.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayıp çok az unlanmış tezgahta açın. İç malzemesini koyup yarım daire şeklinde kapatıp kenarlarını çatalla bastırarak kapatın.

Fırçayla yağlanmış teflon tavada önlü arkalı pişirin. Kabarmaması için çatalla bir kaç yerinden delin. Pişen böreğin her iki tarafına terayağ sürüp, havlu peçeteye koyup, kurumaması için üzerine bez örtün.
Afiyet olsun