18 Mayıs 2020 Pazartesi

Damla sakızlı tavuk göğsü


Bu hafta iki defa yaptığım, tam da Ramazan Ayına yakışan sütlü, hafif bir tatlı.

Damla sakızını  küçük kavanozda satılan akışkan kıvamda olarak fuardan almıştım, dilerseniz yerine vanilya da koyabilirsiniz.

Malzemeler:

  •  150 gr margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 2 tatlı kaşığı damla sakızı veya 1 paket vanilya
Yapılışı:
  • Orta boy tencerede margarini eritin. Un ve nişastayı ekleyip 2-3 dakika kavurun. Şekeri ekleyip kavurmaya devam edin. Şeker eridikten sonra sütü sütü azar azar ilave ederek muhallebi kıvamına gelip, göz göz oluncaya kadar elsel çırpıcısı ile sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan damla sakızını ilave edip, ocağın altını kapatın.
  • Muhallebiyi mikserle bir kaç dakika çırpın. Suyla çalkalanmış borcama tatlıyı yayın. Oda ısısına gelince buzdolabında soğutup, üzerine tarçın ve hindistan cevizi serpiştirip servis yapın.