28 Mayıs 2012 Pazartesi

SÜTLAÇ


Malzemeler :
- 1 litre süt
- 1.5 çay bardağı pirinç
- 2 çorba kaşığı pirinç unu
- 2.5 su bardağı şeker
- 1 litre su
- 1 paket vanilya
- Tarçın
1- Ayıklanıp yıkanmış pirinci 1 litre suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Sütü ekleyip bir kaç dakika kısık ateşte kaynatın. 1 su bardağı soğuk su ve pirinç ununu bir kasede karıştırın. Kaynamakta olan sütten bir kaç kaşık ekleyip ılınmasını sağlayıp, sütlü karışıma karıştırarak 10-15 dk kadar pişirin. Şekeri ekleyip pişirmeye devam edip, bir kaç taşım kaynatın.
2- Sütlacı kaselere paylaştırıp, soğuduktan sonra tarçınla süsleyip, buzdolabında soğutup servis edin. Afiyet bal şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder