Malzemeler :
.
- 1 su bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
-1 paket yaş maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı şeker
-Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı )
- Arasına 50. gr yumuşak margarin
- 1 su bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
-1 paket yaş maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı şeker
-Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı )
- Arasına 50. gr yumuşak margarin
.
İç harcı :
- 750 gr. ıspanak
- 300 gr. mantar
- 50 gr. margarin
- 1 çorba kaşığı salça
- Karabiber
- Tuz
- 750 gr. ıspanak
- 300 gr. mantar
- 50 gr. margarin
- 1 çorba kaşığı salça
- Karabiber
- Tuz
.
Yapılışı :
1- İç harcı için, küçük doğranmış mantarı teflon tavada bıraktığı suyu çekene kadar kavurun, margarini ekleyip kavurmaya devam edin, salçayı ekleyip karıştırın. Doğranmış ıspanağı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun, karabiber ve tuzunu ekleyip soğumaya bırakın.
.
2- Mayayı 1/2 su bardağı ılık suda eritin. Hamur yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayacak un ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp açın, üzerine yumuşak margarinden sürüp iç harçtan koyun, bohça şeklinde kapatıp pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizip 30dk. mayalanmaya bırakın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu veya susam serpiştirip önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. Afiyet bal şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder