Malzemeler :
- 1 kilo kızılcık
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı su
.
Şerbeti için :
- 3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı soğuk su
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı soğuk su
- 2 çorba kaşığı limon suyu
.
Yapılışı :
1- Kızılcığın saplarını koparıp soğuk suyla iyice yıkadıktan sonra, tencereye koyup 2 su bardağı su ile kaynatın. Ocağın altını kapatıp, kızılcığı süzgece alıp, kaşıkla ezerek çıkan suyu bir kaç kez süzgeçten geçirin.
.
2- Şerbeti için, şekerle suyu kaynatın. Kaynayınca kızılcığın suyunu ekleyip 1-2 taşım kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatın ve sıcakken kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın. Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin. 1 su bardağı için 3-4 yemek kaşığı şuruptan koyup, üzerine soğuk su ve bir kaç parça buz koyarak servis yapın. Afiyet bal şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder