26 Nisan 2020 Pazar

Saray Sarması


Bu tatlıyı ilk olarak arkadaşımda yemiştim. Tarifini aldıktan sonra bizim mutfağın gözde tarifi oldu.

Ramazan ayında hem sütlü, hem de hafif bir tarif isterseniz Saray Sarması tam size göre.

Dilerseniz muhallebisine kakao da ekleyebilirsiniz, ben o şekilde pek sevmedim.


Malzemeler:

  • 150gr margarin
  • 1 su bardağı şeker 
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı+1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet muz

Yapılışı
  • 150gr margarini tencerede eritin, 1 su bardağı unu ekleyip kısık ateşte kaşıkla sürekli karıştırarak bir kaç dakika kavurun. 
  • 1 su bardağı şekeri ekleyip, şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
  • 1 litre sütü ekleyip, muhallebi kıvamına gelip, göz göz olup kaynayıncaya dek el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan vanilyalı ekleyip bir iki dakika daha pişirin.
  • Fırın tepsisinin tümüne hindistan cevizi serpiştirin ve muhallebiyi tepsinin üzerine döküp, spatula ile tepsinin tümüne muhallebiyi yayın.
  • Oda ısısına gelene kadar bekletin ve buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
  • Bu sırada 1 su bardağı krem şantiyi hazırlayıp, buzdolabına kaldırın.
  • Muhallebinin üzerine krem şantiyi kaşıkla yayın. Dikine kesin ve enlemesine dilimleyin. ( Toplamında 10 dilim tatlı çıkıyor, daha küçük isterseniz tatlıyı ikram ederken ikiye kesebilirsiniz)
  • Kenarlarına dilimlenmiş muz koyup, silikon spatula ile kıvırın.
  • Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder