27 Nisan 2020 Pazartesi

Mantar kurabiye



Ağızda dağılan enfes bir kurabiye yapmak istiyorsanız, o kurabiye kesinlikle mantar kurabiye olabilir. Gerçi ağızda dağılan kurabiye olarak birincilikte un kurabiyesi var. Mantar kurabiyeyi de ikinciye alabiliriz:)

Çayın, kahvenin yanına yakışan, yapımı kolay uğraştırmayacak bir tarif geliyor şimdi.

Malzemeler

  • 1 paket margarin (250gr)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı nişasta (ben mısır nişastası kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • Kakao

Yapılışı
  • Oda ısısında yumuşamış margarin,ve yumurta ve pudra şekerini mikserle çırpın. 
  • Nişasta, kabartma tozu, vanilya ve aldığı kadar (ele yapışmayacak, yumuşak bir hamur oluncaya kadar) unu eleyerek ekleyip kurabiye hamurunu yoğurun.
  • Cevizden biraz büyük parçalar koparıp, elinizde yuvarlayarak yağlanmış tepsiye  aralıklı olarak dizin.
  • Kaseye bir yemek kaşığı kadar kakao koyun, cam şişenin (ben soda şişesi kullandım) ucunu önce kakaoya, sonra yuvarladığınız kurabiyelerin üzerine bastırıp, mantar şekli verin.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder