14 Nisan 2020 Salı

Çıtır çıtır sokak simiti


Malzemeler

1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı kuru maya
3 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
Un

Üzerine:
1/2 su bardağı pekmez (ben keçiboynuzu (harnup) pekmezi kullandım)
1 su bardağı ılık su
Susam

Hamur yoğurma kabına ılık su, kuru maya ve şekeri koyup kaşıkla karıştırarak 5 dk. bekletin. Ilık süt, sıvı yağ, tuz ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. (Hafif elinize yapışması yeterli, çok un eklerseniz hamur sert olur) Üzerini streç filmle kapladıktan sonra, sofra bezi örterek ılık ortamda 45 dk mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp, tezgahta elinizle rulo yaparak iki ruloyu birbirine sararak simit şekli verip kenarlarını birleştirin. Geniş bir tabakta su ile pekmezi karıştırın, simitleri önce pekmezli suya, sonra susama batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Sıcacık servis yapın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder