1 Mayıs 2019 Çarşamba

HİNDİSTAN CEVİZLİ ÇİKOLATALI TURTA


Malzemeler :
-125 gr. margarin (oda ısısında yumuşamış)
-4 adet yumurta
-1 su bardağı şeker
-2 çorba kaşığı kakao
-1 kahve fincanı süt
-1 poşet kabartma tozu
-1,5 su bardağı un

Sos için :
-2 su bardağı süt
-1 çorba kaşığı mısır nişastası
-1 çorba kaşığı kakao
-5 çorba kaşığı şeker
-80 gr. bitter çikolata

Yapılışı :
1-Sosu için, sütten yarım su bardağını ayırıp, kalanını küçük boy tencereye koyun. Yarım su bardağın içine, nişasta, kakao ve şekeri koyup karıştırın. Ocakta kaynayan süte karıştırarak azar azar ekleyin. 2-3 dk. tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Çikolatayı küçük küçük kırarak ekleyip karıştırarak erimesini sağlayıp, ocaktan alıp arada karıştırarak soğumaya bırakın.
2-Diğer tarafta, cam bir kapta margarin ve şekeri mikserle ezilene kadar çırpın. Yumurtaları ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük hızında çırpın.Yağlanmış büyük boy kelepçeli kalıba, yumurtalı karışımın yarısını döküp kaşıkla düzeltin. Üzerine soğumuş olan çikolatalı sosu kenarlarına fazla yaklaştırmadan yayın. Kalan yumurtalı karışımı üzerini kaplayacak şekilde döküp kaşıkla düzeltin.Önceden ısıtılmış fırında, 25-30 dk. pişirin. Kelepçeli kalıptan çıkarmadan soğutun. Soğuyunca servis tabağına ters çevirip üzerine pudra şekeri ya da hindistan cevizle süsleyin Afiyet bal şeker olsun.

1 yorum: