1 Mayıs 2019 Çarşamba

SUSAMLI TUZLU KURABİYE




Malzemeler :
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (sarısı içine, beyazı üzerine)
- Yarım çay bardağı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un 

Yapılışı:
  1. Oda sıcaklığındaki margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurtanın sarısı, sirke ve tuzu iyice karıştırıyoruz.
  2. Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
  3. Ve hamurumuza şekil verip önce yumurta akına sonra da susama batırıp önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz, çok fazla kızarmasına gerek yok beyazlığını korusun.
  4. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder