Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Alabildiği kadar un
Yapılışı:
- Yumurta ve şekeri beyazlaşıp kabarıncaya kadar yaklaşık 5-6 dakika çırpın. Süt, sıvı yağ, ceviz ve üzümü ekleyip mikserin düşük hızında çırpın. Kıvamı çok katı olmayacak şekilde yaklaşık 3-3,5 su bardağı kadar elenmiş un, kabartma tozu ve tarçını ekleyip mikserin düşük hızında çırpıp, margarinle yağlanmış kek kalıbında, önceden ısıtılmış 170 derece fırında ilk 20 dakika açmamak kaydıyla 35-40 dakika batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder