Muzları pastanın içine dilimlemek yerine muzları ezip krem şantiye ekledim. Lezzetli bir krema oldu.
Malzemeler :
Keki İçin :
-3 adet yumurta
-3 kahve fincanı şeker
-3 kahve fincanı un
-1 çorba kaşığı kakao
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
Üzeri için:
-1 su bardağı soğuk süt
-1 poşet krem şanti
-1 poşet Dr. Oetker çikolatalı sos
-2 adet muz
Yapılışı :
1-Çikolatalı sosu 2,5 su bardağı süt ile üzerindeki tarife göre hazırlayıp arada karıştırarak üzerinin kabuk tutmamasını sağlayarak soğumaya bırakın.Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpıp, içine çatalla ezilmiş muzları ekleyip çırpın ve üzerine streç film kapatıp buzdolabına kaldırın.
2-Keki için, yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 3 dk. kadar mikserle çırpın. Ayrı bir kapta elediğiniz un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip mikserin düşük seviyesiyle çırpın. Yağlanmış tepsiye döküp önceden ısıtılmış 160 derece firında pişirin.Keki fırından çıkarınca üzerine 1 su bardağı sütü gezdirin. Krem şantiden 1 çay bardağı ayırıp gerisini kekin üzerine sürün, çikolatalı sosu kekin üzerine yayın.Kek oda ısısına gelince ayırdığınız krem şanti ile üzerini süsleyip, 6-7 saat buzdolabında bekletin.Afiyet bal şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder