5 Mayıs 2020 Salı

Haşhaşlı Revani


Ne yemek yapayım dediğimde -"Mantııı" ne tatlı yapayım dediğimde ise "-Haşhaşlı tatlııı" diye hemen bağırıyor bizim kız.

Hatta bazen "-Her defasında aynı şeyleri isteme artık " diye söylediğim olmuyor da değil yani.

Hem şerbetli, hem de krem şantili olmasına rağmen ağır olmayan tatlı sevenler, akşama ne tatlı yapsam diye düşünüyorsanız hadi kolları sıvayın.

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı haşhaş
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
Üzerine:
  • 1 paket krem şanti+1 su bardağı süt

Yapılışı:
  • Öncelikle şerbet için, su ve şekeri 5dk. kaynatıp soğumaya bırakın. Krem şantiyi bir bardak soğuk sütle çırpıp buzdolabına kaldırın)
  • Revani için, yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Süt ve sıvı yağı ilave edip çok az çırpın.
  • İrmik, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayi ekleyip çırpmaya devam edin. Haşhaşı ekleyip spatula ya da tahta kaşıkla karıştırın.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Fırından çıktıktan 3-4 dakika sonra revaninin üzerine soğumuş şerbeti kaşıkla yavaş yavaş dökerek, şerbetin çekmesini sağlayın. ( şerbeti birden dökmeyin, yoksa tatlı  çok sert olur.)
  • Tatlı tamamen soğuyunca krem şantiyi tatlının üzerine spatula ile sürün.
  • Buzdolabında 5-6 saat soğuduktan sonra servis yapın.

1 yorum: