Malzemeler:
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1.5 yemek kaşığı kuru maya
- Aldığı kadar un
Yapılışı:
- Hamur yoğurma kabına ılık su, ılık süt, şeker, tuz ve mayayı koyup kaşıkla karıştırıp 5 dk. bekleyin.
- Hafif ele yapışacak şekilde unu eleyerek ekleyip yoğurun. Avcunuzu sıvı yağla yağlayarak hamurdan kolay çıkmasını sağlayıp, hamurun üzerini streç filmle kapladıktan sonra sofra bezi örterek ılık ortamda 25-30 dk..mayalandırın.
- Hamurdan bezeler koparıp, tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde çok ince olmayacak şekilde açıp, sofra bezi arasında 10 dk dinlendirin.
- Bazlamaları hafif yağlanmış teflon tavada pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder