20 Haziran 2020 Cumartesi

Kahvaltılık bazlama



Malzemeler:

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1.5 yemek kaşığı kuru maya
  • Aldığı kadar un

Yapılışı:
  • Hamur yoğurma kabına ılık su, ılık süt, şeker, tuz ve mayayı koyup kaşıkla karıştırıp 5 dk. bekleyin. 
  • Hafif ele yapışacak şekilde unu eleyerek ekleyip yoğurun. Avcunuzu sıvı yağla yağlayarak hamurdan kolay çıkmasını sağlayıp, hamurun üzerini streç filmle kapladıktan sonra sofra bezi örterek ılık ortamda 25-30 dk..mayalandırın.
  • Hamurdan bezeler koparıp, tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde çok ince olmayacak şekilde açıp, sofra bezi arasında 10 dk dinlendirin.  
  • Bazlamaları hafif yağlanmış teflon tavada pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder