13 Nisan 2020 Pazartesi

Ev yapımı hamburger ekmeği


Malzemeler

Ekmeği için

  • 1.5 şu bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya ( veya 1 paket yaş maya)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tane yumurta beyazı
  • Un
Üzerine
  • Ilık su
  • Susam
Köftesi için

  • Az yağlı dana kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • 1 diş sarımsak
  •  


Yapılışı
  1. Hamburger ekmeği için hamur yoğurma kabına ılık süt, şeker ve mayayı ekleyip kaşıkla karıştırarak 5 dk. bekletin. Yoğurt, tuz, yumurta beyazı ve hafifçe ele yapışacak şekilde unu eleyerek yoğurun. Üzerini streç filmle kaplayıp, sofra bezi örterek ılık ortamda 45 dk. mayalanmaya bırakın.
  2. Köftesi için: kıyma, tuz, baharatlar ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip iyice yoğurun, buzdolabı poşetine koyarak buzdolabında dinlendirin.
  3. Mayalanan hamurdan portakaldan daha küçük bezeler yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek 20 dk. bekletin. Üzerine fırçayla ılık su sürerek susam serpip önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Pişen ekmeklerin üzerine su serpip nemli bez örtün.
  4. Buzdolabında dinlenen köfte harcını streç film arasında, ya da buzdolabı poşetinin arasında merdaneyle inceltin. Su bardağı ile kesip, az yağlanmış teflon tavada kızarana kadar pişirin.
  5. Ekmeklerin arasını bıçakla keserek, köfte, marul, domates, soğan, salatalık turşusu, ketçap ve mayonez ile köfte ve ekmek soğumadan hemen servis yapın. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder