2 Mayıs 2016 Pazartesi

GLUTENSİZ POGACA


Katmer pogaca yapmak icin pazar sabahi 7'de uyanip, hamuru hazirlayip mayalanmaya birakirken, tereyaginin cok az kaldigini farkedince, kahvaltiya da ablamlarin gelecek olmasini firsat bilip, kalan tereyagiyla enistem icin sayin Fatih Bey'in gecenlerde yaptigi glutensiz undan pogacayi icine kasar koyarak sonunda yaptim. 
Haa benim mayaladigim hamur mu ne oldu? Hamurun bir kismi buyuk, kalan kismi da minik pizzalara donustu.
"-Biricik Baldizim beniim" diyerek kendisine ozel yaptigim glutensiz undan pogacanin ozel tarifi icin Fatih Bey'e tesekkur ederim. 
Yoksa siz hala Gulluoglu mutfagiyla tanismadiniz mi? Bir girin de gorun neleer neler var, hatta toplanip "Bir Gulluoglu İstanbul Masali" yapsak? Nasiil nasil guzel olur:) Ama bir anlasma yapalim o mutfaga gittigimizde kendi ellerimle sizlere pogaca yaparsam eger:) 


Bu defa Poğaçanın yapılışını aynen fatih Bey'in sayfasından aktarıyorum :

GLUTENSİZ UNDAN POĞAÇA TARİFİ : ( bu tarifle yaklaşık 6 mini poğaça elde etmek mümkün) 
170 GR GLUTENSİZ UN ( 1,5 su bardağı yaklaşık) 
70 GR MARGARİN ( pakete gire oranlayınız.. 200 gr lık paketin yaklaşık 3 te biri) 
60 GR SÜT ( yarım çay bardağı) ( burada sabit bir miktar yok. Mühim olan kullandığınız una göre kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmeniz.. süt miktarınızı, hamurumuzun kıvamına göre ayarlayınız) 
1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER 
YARIM ÇAY KAŞIĞI TUZ 
1 YUMURTA 
1 ÇAY KAŞIĞI GLUTENSİZ MAYA ( marketlerde bulabilirsiniz) 
YAPIMI :
Mayayı sütün içersinde eritin.. içerisine tuzu ve şekeri ekleyin.. unun ortasını açarak bir havuz şeklinde getirin.. içerisine yumurtayı sütü, yağı ve diğer malzemeleri koyun. hep beraber yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmeniz gerekiyor.. hamurunuzdan yaklaşık 50 gramlık minik yumaklar yuvarlayın..Ve 30 dakika dinlenmeye bırakın... Tepsiye aralıklı olarak dizin.. elinizde hafif üstlerine bastırarak yassilayın... Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün .. Bıçakla çok derine inmeden, yuzeyde artı işareti yapın.. .Ve fırını 40 dereceye ısıtarak, poğaçaları içinde yaklaşık 1 saat mayalandırın.. Tepsiyi fırından çıkarın.. Ve fırını yaklaşık 180 dereceye yakın..dereceye gelince, 20 dakika civarı pişirin.. Afiyet olsun 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder