Katmer pogaca yapmak icin pazar sabahi 7'de uyanip, hamuru hazirlayip mayalanmaya birakirken, tereyaginin cok az kaldigini farkedince, kahvaltiya da ablamlarin gelecek olmasini firsat bilip, kalan tereyagiyla enistem icin sayin Fatih Bey'in gecenlerde yaptigi glutensiz undan pogacayi icine kasar koyarak sonunda yaptim.
Haa benim mayaladigim hamur mu ne oldu? Hamurun bir kismi buyuk, kalan kismi da minik pizzalara donustu.
"-Biricik Baldizim beniim" diyerek kendisine ozel yaptigim glutensiz undan pogacanin ozel tarifi icin Fatih Bey'e tesekkur ederim.
Yoksa siz hala Gulluoglu mutfagiyla tanismadiniz mi? Bir girin de gorun neleer neler var, hatta toplanip "Bir Gulluoglu İstanbul Masali" yapsak? Nasiil nasil guzel olur:) Ama bir anlasma yapalim o mutfaga gittigimizde kendi ellerimle sizlere pogaca yaparsam eger:)
Bu defa Poğaçanın yapılışını aynen fatih Bey'in sayfasından aktarıyorum :
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder