15 Aralık 2014 Pazartesi

Muzlu yaş pasta


Ablamla birlikte Teslime'nin doğum günü için yaptığımız muzlu pasta.

Malzemeler;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 paket kabartma tozu

Arasına;
Vanilinli pasta kreması
2 adet muz

Üzerine;
2 paket krem şanti
Kırmızı gıda boyası

Yapılışı;
Vanilinli pasta kreması ve krem şanti ayrı kaplarda çırpılarak buzdolabında dinlenmeye bırakılır. Pandispanya için şeker ve yumurta 4-5 dk mikserin yüksek hızında çırpılır. Kabartma tozu ve elenmiş un eklenerek mikserin düşük hızında çırpılır. Margarinle yağlanmış kalıpta önceden ısınmış 160 derece fırında pişirilip soğumaya bırakılır. Pandispanya ikiye kesilir, arasına vanilinli pasta kremasından sürülüp dilimlenmiş muz konulur. Kekin diğer kısmı üzerine kapatılıp krem şantiyle pasta kaplanır. Kenarlarına rulo kat konulup kurdelayla bağlanır. Kalan krem şantiye kırmızı gıda boyası eklenip krema sıkma torbasıyla üzeri süslenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder