27 Ağustos 2012 Pazartesi

KEMALPAŞA TATLISI


Malzemeler :
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 5 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
- 1 çay kaşığı vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için :
- 4 su bardağı su
- 3.5 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı :
1-Hamuru için, tüm malzemeler büyük bir kapta karıştırılır ve yoğrulur. Ele yapışmayacak hamur hazırlanır. Hamurdan cevizden biraz küçük parçalar koparılıp yuvarlanarak, az yağlanmış tepside önceden ısıtılmış 160 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır.
2-Şerbeti için, geniş ve büyük bir tencerede(kurabiyeler pişerken genişleyecekleri için büyük tencere olması gerekiyor) su ve şeker kaynatılır, kaynayınca limon suyu eklenip 5 dk kadar kaynamaya devam edilir. Soğuyan kurabiyeler, kısık ateşteki şerbete atılıp 15dk kaynatılır. Şerbetin altı kapatılıp, tencerenin kapağı kapatılıp 15dk dinlendirilir. Ilık ya da soğuk olarak üzerine hindistan cevizi ile süsleyip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder