MALZEMELER:
- 1 Su bardağı sıvıyağ
- yarım su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 yumurta
- yarım paket oda sıcaklığında margarin
- 1 paket vanilya
- yarım paket kabartmatozu
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 tutam tuz
- aldığı kadar un
- 1 su bardağı kadar ceviz yada fındık
- 3 Su bardağı su
- 2.5 Su bardağı şeker
- çeyrek limonun suyu
1. Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.
2. Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.
3. kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.
4. Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.
5. Çay bardağı ile kesilir. 6 adet yuvarlak üst üste gelecek şekilde yan yana dizilir. Rulo şeklinde sarılır.
8. ikiye kesilir. Tepsiye dizilir.
10. ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz.
11. orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır.
12. şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır.
Afiyet Olsun.
Renk vermek için kırmızı gıda boyası kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder