23 Ağustos 2012 Perşembe

GÜL TATLISI



MALZEMELER:
  • 1 Su bardağı sıvıyağ
  • yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • yarım paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 paket vanilya
  • yarım paket kabartmatozu
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 tutam tuz
  • aldığı kadar un
  • 1 su bardağı kadar ceviz yada fındık
ŞERBETİ :
  • 3 Su bardağı su
  • 2.5 Su bardağı şeker
  • çeyrek limonun suyu
Yapılışı;
1. 
Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.
2. 
Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.
3. 
kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.
4. 
Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.
5. 
Çay bardağı ile kesilir.  6 adet yuvarlak üst üste gelecek şekilde yan yana dizilir. Rulo şeklinde sarılır.
8. 
ikiye kesilir. Tepsiye dizilir.
10. 
ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz.
11. 
orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır.
12. 
şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır.
Afiyet Olsun.
Renk vermek için kırmızı gıda boyası kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder