27 Mart 2017 Pazartesi

HAVUÇLU KEK



Bakmayin öyle pudra şekerine, kekin lezzetine dayanamayip eriyiverdiler, boylece keke de islak hissi yarattılar, havuç ve zencefile bir de ceviz eklenseydi demek ki tepsiyi komple götürürlerdi. Çook eskiden kek ya da sütlü tatlilarin üzerine tarcin ya da pudra şekeri elerken kagittan kestigim şekilleri koyarak elerdim, heyyy gidi günler heyyy yaşlandıkça demek ki neler neler değişiyor.. :)


Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı kabuğu soyulmuş ince rendelenmiş havuç
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- Alabildiği kadar un
Yapılışı:
- Yumurta ve şekeri beyazlaşıp kabarıncaya kadar yaklaşık 5-6 dakika çırpın. Süt, sıvı yağ ve havucu ekleyip mikserin düşük hızında çırpın. Kıvamı çok katı olmayacak şekilde yaklaşık 2.5-3 su bardağı kadar elenmiş un, kabartma tozu ve tarçını ekleyip mikserin düşük hızında çırpıp, margarinle yağlanmış kek kalıbında, önceden ısıtılmış 170 derece fırında ilk 20 dakika açmamak kaydıyla 35-40 dakika batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder