24 Ağustos 2012 Cuma

ELMALI KURABİYE





Malzemeler :
Hamuru için :
-1 paket margarin
-1 su bardağı şeker
-1 kahve fincanı sıvı yağ
-1 kahve fincanı yoğurt
-1 poşet kabartma tozu
- 1 poşet vanilin
-4.5-5 su bardağı un

İç malzemesi için :
-3 adet elma
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 çorba kaşığı şeker
- Dilerseniz dövülmüş ceviz
Üzeri için :
-Pudra şekeri
Yapılışı :
1- Hamur yoğurma kabına margarini küp küp doğrayın ve şekeri koyup iyice karıştırın, Sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu vanilin ve ele yapışmayacak şekilde unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini streç filmle kapatın 10-15 dk. dinlenmeye bırakın.
2- İç malzeme için, orta boy tavaya, rendelenmiş elmayı, şekeri ve tarçını ekleyip elmalar bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamurdan parçalar koparıp, çok ince olmayacak şekilde merdaneyle açın. Sigara böreği keser gibi kesip, kalın kısma iç malzemeden koyup, kenarlarını içine kıvırmadan rulo yapın.Hafif yağlanmış tepsiye aralıklı
dizin. Önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarınca üzerine pudra şekeri eleyin.