3 Ağustos 2012 Cuma

ÇİKOLATALI DİLİMLER


Yumuşak dokusuyla yaz günlerinde yanında dondurma, kışın ise krem şanti eşliğinde yenilebilen nefis çikolatalı dilimler. Aslında üzerini komple hindistan cevizi ile kaplayıp eritilmiş çikolata ile süslemeyi düşünüyordum, fakat hindistan cevizi kalmadığını görüp bir süre düşündükten sonra bu şekilde süslemeyi tercih ettim.
Malzemeler :
- 2 adet yumurta
- 2 kahve fincanı şeker
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 paket tikveşli krema (200 ml)
- 1 paket çikolata (milka noısette 100 gr)
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 poşet vanilin
- 3.5 kahve fincanı un
Yapılışı :
1- Küçük bir tencerede kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. Küçük küçük kırdığınız çikolatayı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayıp ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.Cam bir kasede yumurta ve şekeri 3-4 dk mikserin yüksek hızında çırpın. Çikolatalı kremadan 2 çorba kaşığı ayırıp kalanını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın. Sıvı yağ ve ayrı kapta 2 defa elediğiniz, un, kakao, kabartma tozu ve vanilini yumurtalı karışıma ekleyip mikserin düşük hızında çırpın.
2- Yağlanmış borcamda, önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. (Pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin, eğer pişmemişse üzerine folyo kapatarak fırının ısısını biraz düşürüp pişirmeye devam edin.)Pişen keki fırından çıkarınca üzerine 1 su bardağı soğuk sütü çorba kaşığı yardımıyla üzerine gizdirin. Ayırdığınız 2 çorba kaşığı çikolatalı kremayı üzerine çatalla rastgele gezdirin. Oda ısısına gelince buzdolabında üzerini kapatarak 5-6 saat beklettikten sonra dövülmüş antep fıstığı ile süsleyip, dilimleyerek servis yapın.Afiyet bal şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder