28 Mayıs 2012 Pazartesi

YAYLA ÇORBASI


Malzemeler :
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı un
- 6 su bardağı kaynar su
- 50 gr margarin
- Nane
- Tuz
.
Yapılışı :
1- Tencereye pirinci ve yeterince kaynar su su koyup (4 su bardağı kadar) yumuşayana kadar pişirin. Diğer tarafta yoğurdu, yumurtayı ve unu bir kapta iyice karıştırın. Pirinçler pişince içine kaynar suyu koyup, içinden 2 kepçe alıp yoğurtlu karışıma koyup karıştırarak ılınmasını sağlayın. (Yoğurdun kesilmemesi için) Yoğurtlu karışımı pirinçli suya koyup karıştırın ve bir iki taşım kaynatın. En son tuzunu ekleyin. Küçük bir tavada margarini eritip naneyi ekleyip çorbaya ilave edip servis yapın. Afiyet bal şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder