29 Mayıs 2012 Salı

PRATİK LEZZETLER


Supangle veya pudingi küçük slikon kalıplara koyup ters çevirerek sunum yapabilirsiniz.
Küçük doğranmış közlenmiş kırmızı biber, 1 adet rendelenmiş domates, 1 tatlı kaşığı biber salçası, birer tatlı kaşığı karabiber, kekik, kırmızı pul biber, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuzu geniş bir kapta iyice karıştırıp, pirzolayı sosa bulayarak, üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 1 saat sosta bekleterek, önceden ısıtılmış fırında pişirip, yanında pilav ve sumak, tuz ve limon suyuyla karıştırdığınız sosu halka doğranmış soğan salatasıyla servis edebilirsiniz.
Tuzlu suda haşladığınız karnıbaharın üzerine sarımsaklı yoğurt, nane, kırmızı pul biber dökerek yemeklerin yanında servis edebilirsiniz.
Bütün yufkanın tüm yüzeyine, bir kapta karıştırdığınız yoğurt, sıvı yağ ve süt karışımını yumuşak bir fırça yardımıyla sürün. Yufkayı tam ortadan olmayacak şekilde katlayın. Kenar kısmına dilediğiniz iç malzeme koyup kıvırın. Bıçakla kesip tepsiye dizin. üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpiştirip önceden ısınmış fırında pişirin.
Rendelenmiş domates, 1 yemek kaşığı salça, 1 çay bardağı sıvı yağ, 5-6 parçaya ayrılmış soğan, küçük doğranmış sarımsak, 1 çay bardağı su, birer tatlı kaşığı karabiber, kekik, kırmızı pulbiber ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. Tavuk butları ve kızartmalık doğranılan patatesleri sosla karıştırıp fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Bütün yufkanın tüm yüzeyine, bir kapta karıştırdığınız yoğurt, sıvı yağ ve süt karışımını yumuşak bir fırça yardımıyla sürün. Yufkayı dört parçaya kesip, kenar kısmına dilediğiniz iç malzemeden koyup sigara böreği gibi sarın. Yağlanmış tepsinin ortasından başlayarak böreği yuvarlak şekilde dizip, üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu ve susam serpiştirip önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder