28 Mayıs 2012 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BAMYA


Malzemeler :
- 1 kilo bamya
- 3 adet iri boy domates
- 2 adet iri boy soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 su bardağı kaynar su
- 1 limon suyu
- Tuz
.
Yapılışı :
1- Bamyanın üst kısmındaki kısmı huni şeklinde soyup ayıklayın. Bamyayı yıkamadan bir kenarda bekletin. Tencerede yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında 2-3 dk kavurun. Kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesi ve tuzu ekleyip domatesler ezilene kadar orta ateşte pişirin.
Bamyayı yıkayıp tencereye koyup üzerine hemen limon suyunu gezdirip 1-2 defa karıştırıp tencerenin ağzını kapatın. 5-10 dk sonra kaynar suyu ekleyip, fazla karıştırmadan bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet bal şeker olsun.

3 yorum:

  1. Bamyaya hiçbir zaman hayır demem:)
    Nefis görünüyor,ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. bamyayı çok severim ben. kışın özlüyorum. Bol vol stok yapmak lazım. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil