29 Mayıs 2012 Salı

ÇİLEKLİ KEDİDİLİ PASTASI


Malzemeler :
- 1.5 paket kedi dili bisküvisi
- 1 su bardağı soğuk süt (bisküvileri ıslatmak için)
- 1 kase ayıklanıp doğranmış çilek
..
Kreması için :
- 500 ml süt
- 1 kahve fincanı un
- 1.5 kahve fincanı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 poşet krem şanti
Üzeri için :
- 1 poşet çilekli krem şanti
.
Yapılışı :
1- Kreması için, sütü tencereye koyup, unun topaklanmaması için azar azar ekleyerek karıştırın. Şekeri ekleyip arada karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan almadan önce vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan indirip soğumaya bırakın. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp buzdolabına kaldırın.
.
2- 1 su bardağı soğuk sütü tabağa koyun. Kedi dili bisküvilerinin içe gelecek tarafını süte batırarak ıslatın. ( Bisküviler sütü çok çabuk emdiğinden bir kaç saniye kadar batırın, fazla batırırsanız aksi takdirde bisküviler hamur olacak kadar yumuşayabilir.)
..
3- Kelepçeli kalıba bisküvilerin ıslanmış yeri iç tarafa gelecek şekilde yanyana aralıksız dizin. Kremanın içerizine dolaba kaldırdığınız krem şantiyi ekleyip mikserle 5 dk çırpın. Kelepçeli kalıbın tabanına bisküvi+ krema+ dilimlenmiş çilek koyarak tüm malzemeler bitinceye kadar devam edin.En üst kısmına çilekli krem şantiyi 1 çay bardağı soğuk sütle çırpıp, krema sıkma torbasına koyarak süsleyin.
..
4-Pastayı bu şekilde buzdolabında 4-5 saat bekletin.Kelepçeli kalıbın kenarlarını yavaşça gevşeterek kalıbı çıkarıp kurdela ile fazla sıkmadan bağlayın. Servis yaparken 2 bisküvi olacak biçimde üçgen keserek servise sunun. Afiyet bal şeker olsun.

2 yorum: